Bierproeverij en Rondleiding bij Brouwerij Bourgogne Kruis

Brouwerij Bourgogne Kruis

Brouwerij Bourgogne Kruis heeft een rijke geschiedenis die een paar eeuwen teruggaat en waarvan verschillende families eigenaar zijn geweest. Waarom is de huidige familie Thuring er toch weer aan begonnen en hoe is dat in zijn werk gegaan? Wat is onze brouw-visie? Wat betekent ambachtelijk eigenlijk en wat is het verschil met een gewone brouwerij? Al deze vragen en nog meer kunnen inzicht geven hoe het is om een eigen brouwerij te hebben! Leuke weetjes en leerzaam tegelijkertijd - dat bieden de eigenaren die zelf de rondleidingen doen. Lees verder


Brouwerij Bourgogne Kruis heeft een rijke geschiedenis die een paar eeuwen teruggaat en waarvan verschillende families eigenaar zijn geweest. Waarom is de huidige familie Thuring er toch weer aan begonnen en hoe is dat in zijn werk gegaan? Wat is onze brouw-visie? Wat betekent ambachtelijk eigenlijk en wat is het verschil met een gewone brouwerij? Al deze vragen en nog meer kunnen inzicht geven hoe het is om een eigen brouwerij te hebben! Leuke weetjes en leerzaam tegelijkertijd - dat bieden de eigenaren die zelf de rondleidingen doen.

Bierproeven kan een beleving zijn! Iedereen herinnert zich wel een moment waarop een drankje echt goed smaakte. Meestal is dat op vakantie of in het weekend als men uitgerust is en ontspannen. Een palmboompje en zonnetje doet wonderen:)
Een paar richtlijnen alvast om deze beleving intens te maken:
1. Drink geen koffie of thee voor de proeverij en eet een lichte maaltijd;
2. Het oog, de neus, en je mond zijn de belangrijke zintuigen;
3. Besef dat het erg moeilijk is om te omschrijven wat je proeft;
Volgens de brouwers ontwikkelt een ieder zijn eigen smaak en door de jaren heen kan smaak veranderen vooral bij mensen die blijven experimenteren. Dit is een eigen keuze en is afhankelijk van interesse en motivatie.
Om eens een keer stil te staan bij wat men proeft is een aangename bezigheid en vooral leuk om met elkaar te delen.

Verdere uitleg over deze optie
Bierproeven: er wordt gedronken uit proefglaasjes en een bierkaas geserveerd.
Rondleiding: Uitleg over het Galvanitasfabriek terrein, de brouwerij, haar geschiedenis en over het ambachtelijk brouwproces.

Wilhelminakanaal-Zuid 104, 4903 RA Oosterhout

Alle data