Moya Museum tentoonstelling - Great Primer

In de tentoonstelling GREAT PRIMER, die van 15 maart tot 1 september te zien is in het het MOYA MUSEUM, Wilhelminakanaal Zuid 104, 4903 RA Oosterhout, staat abstractie centraal. Monumentale installaties, beelden, (wand)schilderijen, video’s en objecten tonen de veerkracht en energie van abstracte kunst in de huidige tijd. De term ‘primer’ refereert aan de eerste laag die op een oppervlak wordt aangebracht alvorens aan de rest van het verfwerk wordt begonnen. Maar in de titel GREAT PRIMER krijgt het begrip de betekenis van een ‘basis’: het startpunt van waaruit de kunstenaar begint te creëren. Het startpunt dat alle kunstenaars met elkaar delen is de samensmelting tussen idee en materiaal. In GREAT PRIMER is te zien hoe iedere individuele kunstenaar op zijn/haar eigen wijze, met verschillende technieken en in verschillende disciplines vorm geeft aan dat startpunt of gematerialiseerd idee zonder verwijzing naar de werkelijkheid. De abstracte kunstwerken in de tentoonstelling zijn stuk voor stuk het resultaat van een individuele reis naar binnen die elke kunstenaar aflegt. Toch zien we dat ieder afzonderlijk kunstwerk elementen bevat die het individuele overstijgen en deel uitmaken van een universele zoektocht - naar vorm en inhoud - die de beperkingen van de fysieke wereld en de grenzen van leeftijd, achtergrond en generatie overstijgen. Lees verder

In de tentoonstelling GREAT PRIMER, die van 15 maart tot 1 september te zien is in het het MOYA MUSEUM, Wilhelminakanaal Zuid 104, 4903 RA Oosterhout, staat abstractie centraal. Monumentale installaties, beelden, (wand)schilderijen, video’s en objecten tonen de veerkracht en energie van abstracte kunst in de huidige tijd.

De term ‘primer’ refereert aan de eerste laag die op een oppervlak wordt aangebracht alvorens aan de rest van het verfwerk wordt begonnen. Maar in de titel GREAT PRIMER krijgt het begrip de betekenis van een ‘basis’: het startpunt van waaruit de kunstenaar begint te creëren.
Het startpunt dat alle kunstenaars met elkaar delen is de samensmelting tussen idee en materiaal. In GREAT PRIMER is te zien hoe iedere individuele kunstenaar op zijn/haar eigen wijze, met verschillende technieken en in verschillende disciplines vorm geeft aan dat startpunt of gematerialiseerd idee zonder verwijzing naar de werkelijkheid.
De abstracte kunstwerken in de tentoonstelling zijn stuk voor stuk het resultaat van een individuele reis naar binnen die elke kunstenaar aflegt. Toch zien we dat ieder afzonderlijk kunstwerk elementen bevat die het individuele overstijgen en deel uitmaken van een universele zoektocht - naar vorm en inhoud - die de beperkingen van de fysieke wereld en de grenzen van leeftijd, achtergrond en generatie overstijgen.


Alle data