5x Carnaval in Kaaiendonk

Het is weer bijna carnaval, voor iedereen die nog niet weet wat ze kunnen gaan doen hebben we hier 5 tips op een rijtje.

Carnavalsmis

Zaterdag 25 februari van 11.00 tot 12.00 uur.

In de Sint-Jansbasiliek in Oosterhout wordt het carnaval begonnen met de traditionele carnavalsmis. De prachtige basiliek wordt drukbezocht tijdens deze mis. Een vast onderdeel tijdens deze dienst is een gesprek tussen de Grootvorst van Kaaiendonk en Sint Jan.

Afbeeldingsresultaat voor carnavalsmis oosterhout

De grote Carnavalsoptocht

Ruim 35 ingeschreven grote en kleinere groepen trekken zondagmiddag 26 februari door de stad onder het motto “Geluk ies van de Zotte”. Na de start 13.11 uur op de Heuvel gaat het door de Arendstraat naar de Markt, waar prins Mienus XIV de optocht zal schouwen. Verder gaat het over de Markt via de Leijsenhoek, de St. Vincentiusstraat naar de Zandheuvel, dan door de Kloosterstraat,  de Keiweg naar de Schapendries. Daar zal de optocht ontbonden worden.

Afbeeldingsresultaat voor carnavalsoptocht kaaiendonk

De Boerenbruiloft 

Boer zoekt boeiende vrouw, maandag 27 februari om 13.00 uur op de Markt.

Boer Janus zoekt al tijden een boeiende vrouw. Wat vrij lastig is, want Janus is van CV Witte gij iets beters dan…?! (beter bekend als de vereniging met de stropdassen). En daar krijg je het al… Stropdassen! Een beetje kenner van het Boek Vijftig Tinten Grijs, weet wat dat betekent. Janus heeft Yvonne Jaspers ingeschakeld en na een lange zoektocht is het einde bijna nabij. Op maandag 27 februari …zal Janus zijn boeiende vrouw gaan ontmoeten. En als het klikt… dan zullen zij tijdens de Boerenbruiloft trouwen. Bijna een ‘wedding at first sight’ dus. Hopelijk zegt de bruid ‘yes to the dress’ en ook tegen Janus.

Afbeeldingsresultaat voor boerenbruiloft oosterhout

Ronde van het Rutselbos

Carnavalsfietswedstrijdop dinsdag 28 februari om 13.30 uur, een van de oudste carnavalsevenementen in Oosterhout, in de wijk het Rutselbos. De wedstrijd vindt plaats in de straten rondom café de Schoen en wordt georganiseerd door CV Rutselbos. . De winnaar is niet per se de snelste fietser, want ook het carnavaleske aspect speelt ene belangrijke rol.

Afbeeldingsresultaat voor ronde van het rutselbos

De Kinderoptocht

De jeugdoptocht van Oosterhout vindt plaats op carnavalsdinsdag 28 februari. Deze jeugdoptocht begint om 14:30 uur. Deze jeugdoptocht heet Kinderkopkesoptocht.

Het  is de carnavalsoptocht voor en door  kinderen. Alle kinderen zijn welkom en worden uitgedaagd zich zo leuk mogelijk te verkleden! Op de Markt staan jeugdprinses Kaaike XIV en prins Mienus XIV met hun groot gevolg de optocht te bekijken.

20170122maanders-fotografie0083-kkr