8x hotspots met wild op het menu

Let's go wild! We zitten nog altijd in het wildseizoen maar tegen het einde van december komt daar een eind aan. De hoogste tijd voor jou en je vrienden om bij een van de volgende restaurants van het wildmenu te genieten.

DE COLONIE

foto van Stadshotel De Klok & Paviljoen De Colonie.

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december organiseert De Colonie een wild weekend.
Tijdens dit weekend ligt de focus volledig op wild en serveren ze een speciaal 6 gangen wildmenu. Er zijn slechts 30 plaatsen per avond beschikbaar dus wees er op tijd bij!

Kijk op de website voor het menu! Wat kost dat? Een schappelijk prijsje van €47,50 per persoon voor 6 gangen + amuse. Wat drink ik daar dan bij? Geen stress, De Colonie zorgt voor een passend advies!

BINNEN BREDA


Elk jaar kun je bij Binnen Breda genieten van diverse wild gerechten in het wildmenu. En dit jaar serveren ze echte klassiekers, in een eigentijds jasje van Binnen Breda.Bij het wildmenu hebben ze tevens bijzondere diverse wijnen geselecteerd, passend bij de gerechten om uw avond helemaal compleet te maken.

Binnen Breda werkt enkel en alleen met verantwoorde en verse producten. De wildproducten worden conform de juiste jachtvoorschriften gevangen en is puur uit de natuur. Het wildmenu loopt tot en met 30 december.

PARC

foto van Parc Breda.

Wanneer het wildseizoen begint, start Parc meteen met de wildweek in oktober. Bij Parc kun je heerlijk genieten van het wildmenu bestaande uit voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Maar je kunt er ook voor kiezen om een aantal gangen over te slaan. Parc serveert wild als eend, fazant en hert.

LA CANTINA

Op de menukaart staan bij La Cantina een keur aan tapas, salades en voor- en hoofdgerechten van het seizoen. En wat is er tijdens dit seizoen lekkerder dan wild? De bereiding op de Jospergrill geeft de gerechten een specifieke smaak en textuur. 

'T JAGTHUIJS


Buiten een aantal klassiekers zoals o.a. de lauwwarme salade met krokant gebakken zwezerik, romig gegaarde kreeft en gekonfijte ganzenleverkrullen bevat de kaart van t Jagthuijs altijd weer vernieuwende gerechtjes met een voorkeur voor schaal- en schelpdieren, wild en orgaanvlees. Momenteel staan er gerechten met wildzwijn, hazenrug en hertenbout op de kaart.

ZUYD

In de semi-open keuken verwerkt Stefan Dirkx samen met de keukenbrigade de dagverse ingrediënten tot creatieve en verfijnde gerechten. Van de amuse tot de friandise bij de koffie; alles is huisgemaakt en bijzonder gepresenteerd. De menukaart wisselt per seizoen en elke vier weken is er een nieuw verrassingsmenu. Momenteel staan er gerechten met wild als ganzenborst en Schots hert op de kaart.

LA PROVIDENCE


Restaurant La Providence is gevestigd in het pittoreske centrum van het toeristische plaatsje Baarle-Nassau, op zo'n 20 minuten vanuit Breda of Tilburg. De witte brigade onder leiding van Dylan van der Velden kookt vol passie met dagverse aanvoer van kwaliteitsproducten volgens seizoen en aanbod op de markt, waar mogelijk uit de regio en biologisch. Bij La Providence kun je tijdens het wildseizoen gerechten met roodpootpatrijs, hertenfilet en wildzwijn bestellen.

WIJNBAR PINOT


Of je nu komt voor een borrel, een high wine, een afzakkertje of een uitgebreid diner: bij Pinot kun je alle kanten op. Pinot werkt met dagverse pure producten en streeft ernaar om je zoveel mogelijk uitdagende wijn-spijs-combinaties te bieden. De menukaart wordt ieder kwartaal door de keukenbrigade aangepast, zodat ze met zoveel mogelijk seizoensproducten kunnen werken. Bij Pinot staan gerechten met onder anderen hert en eend op de kaart.