Tags: italiaans, Italiaanse keuken, uiteten in oosterhout

Foodblog: Italiaans genieten bij La Forchetta

Vanavond zijn wij bij La Forchetta, een authentiek Italiaans restaurant waar smaak en beleving centraal staan. Stap binnen en laat je meenemen op een culinaire reis door de rijke smaken van Italië. De gerechten worden met passie bereid, met oog voor detail en met de beste ingrediënten. 

De eigenaresse verwelkomt ons enthousiast en geeft ons het mooiste plekje aan het raam. We starten met 2 soorten crocantjes en brood, om in olie te dippen. De eigenaresse raad iedereen aan te starten met een heerlijk fris glaasje bubbel, dus hierin blijven wij natuurlijk niet achter!

Vanavond eten we gerechten die niet op de kaart staan, een special rondje voorproeven van het toekomstige kerstmenu voor komende december! Ons word verteld dat alles een verassing is, dus wij zijn benieuwd wat vanavond allemaal voorbij gaat komen. 



We starten met een heerlijk tartare vlees en vis. Bij het kerst menu komen deze in kleinere porties en zit er nog een 3e vega bij. Een heerlijk trio en feest op je bord!


Wij genoten van de mascerpone met tonijn, perfect afgetopt met de mosterd saus. De vlees variant is bereid met kalfsvlees. De bodem word gemaakt van crocantjes en verkruimeld brood, dit is echt Italiaans brood wat 1 x per week word gebracht uit Italië. We drinken hierbij een glas rood, een welbekende Primitivo die altijd favoriet is. (Barocco Primitivo, Puglia)


Het tussen gerecht, een groene risotto. Je proeft de Parmezaanse kaas door heel het gerecht. We love risotto! Hierbij drinken we een heerlijke Witte Vespa Bastianich hier in zitten druiven van chardonnay en sauvignon blanc.


Als het hoofdgerecht arriveert verteld de eigenaresse dat ze altijd proberen om bij ieder gerecht met maximaal 3 producten te werken en dit af te werken met verschillende kruiden. Door met 3 producten te werken behouden ze alle drie de kracht van hun smaak!


De Tarbot is een platvis en op speciale wijze gebakken. Je proeft de kracht in dit gerecht, de heerlijke aardappel schijfjes, groente en vers gebakken vis. Veel van de producten in de keuken van Forchetta komen uit Italië en daarnaast is veel biologisch geteeld.

Het dessert arriveert,  een zoete finale voor een onvergetelijke avond. Voor ons staat er een authentieke Italiaanse tiramisu op tafel - een meesterwerk van lagen luchtige mascarpone, doordrenkt met espresso en bedekt met een vleugje cacao. Daarbij een Tartufo al pistacchio, pistache truffelijs. Het ijs is heerlijk fris van smaak en alleen al een feestje om naar te kijken! Een smakelijke afsluiting van een avond vol genot.

Wij hebben genoten vanavond en zijn zeer enthousiast over komend kerst menu. Het draait hier niet alleen om eten; het is een ware belevenis waarbij je de passie en liefde voor de Italiaanse keuken proeft in elk gerecht. Buon appetito! Benieuwd naar het kerstmenu? Bekijk het hier en reserveer meteen!