Interview met Rondé

De laatste tijd kunnen we niet meer om Rondé heen. Ze zijn te horen op de zeven grootste radiostations van Nederland en treden regelmatig op door het hele land. De 3FM Talent Award hebben ze al weten te bemachtigen, ze stonden in Carré en op Lowlands, nu is het tijd om de rest van de wereld te veroveren. We zijn erg benieuwd wat deze talentvolle band ons nog gaat brengen.

Rondé is een club vrienden die elkaar op een toevallige manier hebben gevonden. Vanaf het begin was er meteen een klik. Deze vijf muzikanten hebben allemaal de passie en liefde voor muziek. Als ze samen muziek maken valt alles op zijn plaats en wordt er iets nieuws ontwikkeld. Het liefste veroveren ze samen de hele wereld om hun muziek te laten horen. 


Rikki is de enige vrouw in de band en wordt daardoor vaak gezien als de leidster. Ondanks dat ze erg uitgesproken en gepassioneerd is, wordt ze door de band niet gezien als de leider. Armel zorgt er juist voor dat de band overal op tijd is. Adriaan daarentegen is de muzikale leider als het komt op instrumentaal schrijven, maar zodra Cas iets zegt in de repetitieruimte zijn alle ogen op hem gericht. Sharon brengt een positieve energie met zich mee en draagt deze over op de rest, waardoor de sfeer altijd erg fijn is. Samen vullen zij elkaar perfect aan en dat maakt Rondé. Het schrijven van een nummer begint meestal bij één iemand. “Rikki is het tofste als ze moet presteren met de tekst, omdat er al een instrumentaal opzetje is”, verteld Adriaan. Soms zijn de rollen omgedraaid en heeft Rikki haar tekst al klaar. Het mooie aan deze band is dat iedereen zijn eigen inbreng heeft en het op zijn eigen manier inkleurt. Zodra ze beginnen met muziek maken, voelen ze zich net als de musketiers. Los van elkaar waren ze helemaal niet krachtig, maar samen waren het wel de musketiers waar iedereen het over had.

ONS HART LIGT GEWOON BIJ ONZE MUZIEK, WAT HET OOK MAG ZIJN.

Het begin 
Op de Herman Brood Academie klikte het meteen tussen de vijf muzikanten, alleen de eerste repetitie ging erg stroef. “Het nummer was slecht en het was niet de juiste sound”, volgens Adriaan. Vanaf de tweede repetitie ging het alleen maar beter en werden de nummers ook beter. Kort daarna kwam het nummer “Run” en werden ze door leraren aangemoedigd om door te gaan. Maar sinds januari is de band pas echt compleet, want toen is Sharon bij de band gekomen. Dat is voor Rondé echt een aanwinst geweest. De vorige samenstelling klikte niet zoals het met Sharon klikt. “Hierdoor zijn we als mensen dichter naar elkaar gegroeid, maar ook heel erg veranderd”, aldus Rikki.

Imago  
Rondé heeft nog niet de identiteit die ze willen uitstralen. Tot nu toe zijn ze vooral bezig geweest met muziek maken en zorgen dat de nummers ook echt goed zijn. Nu dat is gelukt, gaan ze zich ook op hun identiteit richten. Ze zijn nog niet waar ze uiteindelijk willen zijn, maar er zit wel schot in de zaak. De uitstraling die Rondé nu heeft, een jonge band die plezier heeft in het maken van muziek, willen ze vasthouden. De sound is vanaf het begin al duidelijk geweest. Als je de bandleden bij elkaar zet dan krijg je een Rondé sound te horen. De band heeft zo’n eigen geluid dat ze niet op zoek hoeven naar een bepaald genre. Rondé wordt vaak getypeerd als indiepop, terwijl ze zichzelf hier niet direct in plaatsen. “Het maakt voor ons ook niet uit. Ons hart ligt gewoon bij onze muziek, wat het ook mag zijn”, verteld Rikki. De nieuwe liedjes van Rondé worden weer heel anders, maar hun hart ligt bij de band, wat het ook gaat brengen.

Highlights 
Een van de gelukkigste momenten voor Rondé was het optreden op Lowlands. “Dit was echt waanzinnig en niet te bevatten. Al die mensen die daar voor ons stonden, dat was echt een droom die uitkwam”, volgens Armel. Ook het optreden in Carré was voor Rondé een fantastisch moment. Rikki had als klein meisje al de droom om in Carré te staan en nu mocht ze met Rondé in het voorprogramma van Hozier staan. Een andere highlight is dat ze maar twee singles hebben uitgebracht en dat deze allebei een succes zijn geworden. Binnen no time werden ze op de zeven grootste radiostations gedraaid, hiermee spreken ze een enorm breed publiek aan. Het publiek is voor Rondé minstens zo belangrijk als de muziek. Maar de grootste highlight is eigenlijk het besef van al de highlights. Hierdoor ziet Rondé dat al het harde werk loont en dat is de beste highlight van allemaal.

Toekomst
In 2016 gaat Rondé nog veel meer van zich laten horen, want ze zijn nog lang niet klaar met muziek maken. Ze zijn bezig met nieuwe nummers die heel Nederland gaan veroveren. Met “Run” en “We are one” hebben de vrienden een soort verwachting gelegd bij het publiek, waardoor ze voelen dat de lat hoog ligt. “We gaan gewoon heel hard werken en zorgen dat er meer goede nummers komen”, verteld Cas, “Het is sowieso een fijn gevoel dat we nog een plaat moeten uitbrengen.” 

Natuurlijk is de grootste droom van Rondé om de hele wereld te over te gaan met hun muziek, maar voor nu is ons koude kikkerlandje ook groot genoeg om te veroveren