La Parade: 30 jaar ruimtelijk illustratie-kunst in Speelgoedmuseum

Vanaf 1 april kun je nog tot en met 27 augustus naar de expositie 'La Parade' in Speelgoedmuseum Op Stelten aan de Zandheuvel. Lees verder

Vanaf 1 april kun je nog tot en met 27 augustus naar de expositie 'La Parade' in Speelgoedmuseum Op Stelten aan de Zandheuvel.

Humpty Dumpty Circus
Geraakt door de kwetsbare schoonheid van het 'Humpty Dumpty Circus', één van de pareltjes van het speelgoedmuseum, voelde Marjolein de uitdaging om hier haar eigen vertaling van te maken: ''Hoe mooi is het als verschillende materialen in vorm en beweging met elkaar als abrobaat in evenwicht kunnen houden, sterk genoeg om het danseresje te kunnen dragen.'' Het resultaat is prachtig en het bezoek meer dan waard! Na haar studie aan de Kunstacademie in 's-Hertogenbosch werkte Marjolein Krijger als kinderboek-illustrator in opdracht van verschillende uitgeverijen. Haar eerste prentenboek 'Mannetje zoekt een nieuwe hoed', uit 1995 en bekroond met een Unicef Award, is toonaangevend voor ht verdere verloop van haar werk. Marjoleins stijl laat zich het beste omschrijven als 'grafisch illustratief'.


Zandheuvel 51, 4901HT Oosterhout

Alle data