Foodblog: Genieten op het terras bij Proeflokaal Bregje

In een bosrijke omgeving aan de Bredaseweg te Oosterhout, ligt Proeflokaal Bregje. Met een groot en gezellig terras, veel fijne schaduwplekken en een pas aangelegde speeltuin is deze plek goed vertoeven op een mooie zomerdag op het riante terras, of juist lekker binnen terwijl je afkoelt dankzij de airco. En dan hebben we nog niet eens de menukaart aangehaald: voor slechts €14,50 (ma-do) heb je al een uitgebreid 3-gangen keuzemenu! En van vr-zo voor slechts €16,50. Tijd voor onze foodies om deze ideale plek eens te bezoeken.

Kom maar door!

Het is nog rustig wanneer we aankomen, maar al snel komt daar verandering in. Het grote ruim opgezette terras stroomt vol met mensen, en de eerste biertjes en cocktails verschijnen op tafel. Wacht even, cocktails?! Ja zeker! We ontdekken al snel op de kaart dat voor maar €5,- je een cocktail kunt kiezen, of eventueel ook virgin cocktails (zonder alcohol) voor de BOB onder ons. Kom maar door! 

We besloten verstandig te doen: op zo’n warme zomerse dag kun je maar beter iets eten naast je drankje. We bestelden daarom een lekker broodje vooraf met zoute boter en paprikadip.  Wij genieten van het heerlijke zomerse zonnetje, maar wil je even afkoelen? Dan kun je heerlijk plaatsnemen in het gezellige restaurant dat voorzien is van airconditioning.

Voorgerecht
Al snel komt de vriendelijke bediening ons voorgerecht serveren. Onze eerste keuze viel op de cheesecake van geitenkaas, op een krokantje van dadel en hazelnoot, gemengde salade met gegrilde groenten en hazelnoten met gekarameliseerde uien compote. Heerlijk, want de scherpte van geitenkaas was weg door de cheesecake toevoeging! Er zat ook een lekkere frisse dressing op de salade.

Het tweede voorgerecht was de Hollandse garnalencocktail, geserveerd met tomaatjes en op een krokant biscuitje, en een garnalenkroketje. Vooral het kroketje was erg lekker!

Kids food
Naast de culinaire gerechten op de kaart die onderdeel uitmaken van het 3-gangen keuzemenu, is er natuurlijk ook voor de kids een lekker menu. Onze favorieten? De versgebakken poffertjes met poedersuiker en boter, en de miniburger met frietjes! Bij deze gerechtjes zit ook altijd een lekker kinderijsje. 

Hoofdgerecht 
Ondanks de heerlijke voorgerechten was onze honger nog lang niet gestild. Voor het eerste hoofdgerecht gingen we over op een lekkere sauvignon blanc. Dit paste goed bij de zeebaarsfilet! Deze was geserveerd op een bedje van gemengde groenten met naanbrood en gele curry. Niet pittig, maar juist een fijne zachte curry.

bonuspunten voor dit lekkere sausje!

Een keuze die we ook niet konden laten, waren de ossenhaas medaillons geserveerd met gemengde groenten en een rode wijn sjalottensaus. Ook lekker om hier wat aardappeltjes bij te eten. 

Naast onze vlees- en visgerechten kozen we ook nog voor een vegetarische salade met: falafel, gegrilde groenten, een crème van wortel en pompoen, gerookte amandelen, bieslook en crème fraiche, geserveerd met naanbrood. Dat naanbrood ging overigens goed samen met de crème van pompoen en wortel, en ook de gerookte amandelen maakten dit gerecht af. Oja, en hadden we je al verteld dat alle hoofdgerechten werden vergezeld door een bakje lekkere knapperige frietjes? 


Dessert
Het beste deel van een avond uit eten is toch wel de laatste gang, niet? Voor de kids kregen we ijsbolletjes met een kleurrijke discodip (die dip doet het altijd goed). Wij kozen voor een heerlijke frisse panna cotta met frambozensaus en witte chocolade-ijs. Ook waren we nieuwsgierig naar de pina colada: bladerdeeg gevuld met kokoscrème, geserveerd met ananasijs, gekarameliseerde ananas en kokosschaafsel. Jum! 

Om alle zoetigheid van het dessert nog eens goed af te sluiten bestelden we nog een speciale koffie van de kaart. Na een kort moment van keuzestress (want 6 verschillende koffie’s), kozen we uiteindelijk voor de koffie met Licor 43!

Ben jij, net als wij ook zo dol op heerlijk eten en drinken en kun je ook nog eens leuk schrijven? Lijkt het jou leuk om wat bij te leren over fotografie? Kortom: lijkt het jou ook leuk om te bloggen? Neem dan contact met ons op via floor@stappen-shoppen.nl en vraag naar de mogelijkheden!