Foodblog: diner bij Bowling Bistro Merlijn

Echt helemaal iets van deze tijd: keuzestress. Ik heb er best vaak last van, vooral als het met eten te maken heeft. Al die heerlijke gerechten op de kaart, en je zou maar net het verkeerde kiezen! Herkenbaar? Gelukkig hebben ze hier bij Merlijn in Oosterhout iets op bedacht! Magic Bites, een concept waarbij je voor een vaste prijs onbeperkt kunt kiezen uit 85 culinaire voor- hoofd of nagerechtjes. Paradijs voor een keuzestresser! Of als je gewoon van veel lekker eten houdt.

Win een diner voor twee personen. 


Bij binnenkomst spreekt de naam Merlijn en Magic Bites direct tot de verbeelding. Er hangt een warme, knusse en sprookjesachtige sfeer. De ruimte is groot, maar goed ingedeeld in verschillende hoekjes met hoogteverschillen. Ik zie direct dat het concept bij meerdere doelgroepen goed aanslaat. Het is gezellig druk met stelletjes die romantisch dineren aan een tafel voor twee, maar ook met families of groepjes vrienden die elkaar vergezellen aan de grote ronde tafels. Onze jas wordt aangenomen en we worden naar onze tafel begeleid, waar een serveerster het concept uitlegt. We mogen per ronde twee gerechtjes per persoon bestellen en een bijgerecht. Je kunt de combinaties zo gek maken als je zelf wilt. Je kan zelfs met toetjes beginnen, als je écht in een gekke bui bent!

Magic bites in een sprookjesachtige sfeer, zó leuk! 


Onder het genot van een mandje brood met smeersels kiezen we onze eerste voorgerechtjes (we zijn niet in een gekke bui). We bestellen een crostini met gerookte zalm, hertencarpaccio met truffelmayo, carpaccio met balsamicodressing, spekjes en parmezaanse kaas en een tonijn sashimi met wasabischuim. Een goed begin! De gerechtjes hebben een perfect formaat en ik ben verrast door de culinaire smaken. De kaart van Merlijn biedt sowieso veel culinaire gerechtjes: wat dacht je van hertenvlees, kalfsvlees, tonijn of zelfs coquilles?! Als foodie kun je hier dus zeker je hart ophalen. En je hoeft niet eens te kiezen, neem ze gerust allemaal!    

Hertenvlees, kalfsvlees, tonijn en zelfs coquilles!


De volgende ronde gaan we over op de hoofdgerechtjes. Ik kies voor courgettelasagna met truffelrisotto. Wauw! Wat een heerlijk verfijnde smaak. Zo vol en romig en een heerlijk zachte textuur. Aanrader! Verder ga ik voor de eendenborstfilet met bramenjus en een zuurkoolstamppotje met rookworst. Lekker winters. Tot en met eind maart kun je trouwens nog genieten van de winterkaart, daarna wordt ongeveer de helft van de gerechtjes vervangen door frisse voorjaars-varianten. Mijn tafelgenoot gaat deze ronde voor de beef terriyaki uit de wok, gemarineerd buikspek met rode chili en aardappelkroketjes on the side. 

Om voldoende ruimte over te houden voor de toetjes, ga ik in ronde drie voor een andere tactiek: terug naar de voorgerechtjes. Ik neem een uiensoepje met kaascrouton en gerookte ham met meloen. Het uiensoepje wordt leuk geserveerd in een mini stoofpotje. Gesmolten kaas is echt mijn favourite of all times. Ik kan dus erg genieten van de kaascrouton (stokbroodje met gesmolten kaas) bovenop de soep. Mijn gezelschap kiest maar voor één gerechtje: de groenteloempia met kerriesaus. Goede keus! Wat ik trouwens ook goed vind is de timing van de bediening en de keuken. Ondanks de drukte loopt alles op rolletjes en komen onze gerechtjes en drankjes perfect op tijd.


En dan is het zover. Zoveel lekkere toetjes, en nog maar zo weinig plek in mijn buik. Mijn oog valt op het raad-de-smaak ijs. Leuk voor de echte fijnproever én als je van verrassingen houdt. Je kunt je antwoord op een kaartje schrijven en inleveren bij de bediening. Iedere maand wordt een winnaar bekend gemaakt die mag terugkomen voor een gratis diner voor twee. Leuke actie! Maar ik besluit het zekere voor het onzekere te nemen. Ik sluit af met een perenbavaroistaartje en een speculaasparfait met schuddenbuikjes. Een betere keus had ik niet kunnen maken. Vooral de combi speculaas en chocola, heerlijk! Mijn wederhelft gaat voor de koffiemousse met witte chocola, een kaneelijslolly met donkere chocola en een kinderbueno nutella mousse. Je snapt dat ik die laatste natuurlijk moest proeven. En tja, do I need to say more? Iets met een fluweelzachte chocolade explosie van het beste van twee werelden! 


We besluiten onze culinaire avond af te sluiten met een borrel in het café bij de bowling van Merlijn, deze bevindt zich in de ruimte naast het restaurant. Een gezellige plek om te borrelen, met dezelfde knusse sfeer als in het restaurant. Erg leuk dat je hier een avondvullend programma kunt hebben. Na het eten hoef je dus zeker nog niet naar huis!