Foodblog : Nieuwe lunchkaart bij 't Binnenhofje Oosterhout.

Op een kwartiertje rijden vanaf Breda in het gezellige Oosterhout bevindt zich Brasserie 't Binnenhofje. Een verborgen pareltje in het centrum van de stad Oosterhout. Naast het gezellige restaurant hebben ze een sfeervol terras met veel bloemen en planten, heerlijk om in het zonnetje te lunchen. Onze Foodies zijn uitgenodigd voor een heerlijke lunch van de nieuwe kaart. 

We worden vriendelijk verwelkomd en begeleid naar onze tafel. De sfeer is warm en uitnodigend, perfect voor een ontspannen lente lunch, hoewel het weer helaas anders doet vermoeden.


We beginnen met de warme camembert met diverse groenten. Het is een heerlijke keuze. De camembert is warm en smaakt romig en zacht. Het wordt geserveerd met vers afgebakken brood en een portie groenten zoals courgette, rode ui en aubergine die perfect waren bereid. Het gerecht is mooi gepresenteerd en smaakt heerlijk.

Als tweede krijgen we de bagel duo gepresenteerd. Dit zijn 2 bagels, huisgemaakt door de eigenaar zelf. Echt fantastisch dat Tom dit zelf doet, hij is er zelf ook (terecht) trots op. De bagels zijn warm en vers gebakken, dit is voor ons ook echt een meerwaarde aan het gerecht. De bagels zijn opengesneden en belegt met zalm, Little gem en groenten. De steak is mooi gegaard en mals. De Teriyaki saus geeft het gerecht een zoete en hartige smaak dat maakt het gerecht helemaal af! Het gerecht is een bijzondere combinatie van smaken en texturen en we genieten er enorm van.

Tot slot krijgen we de ceasar wrap met krokante kip. De wrap is rijkelijk gevuld met bacon, little gem, ei, cherrytomaat en parmezaanse kaas. De ceasardressing is romig en heeft een licht pittige smaak die mooi samengaat met de kip. Het gerecht is mooi gepresenteerd en smaakt voortreffelijk. Als begeleiding bij de gerechten drinken we vers getapte Hertog Jan biertjes. De biertjes zijn heerlijk koel en de smaken passen goed bij de gerechten. Het personeel heeft veel passie en kennis in wat ze doen en dat is een genot om naar te kijken. Ze stralen plezier uit in hun werk en dat is geweldig.

We hebben heerlijk geluncht en zijn zeer tevreden over deze middag bij Brasserie 't Binnenhofje. Het eten is heerlijk en de service is uitstekend. We zullen zeker terugkeren om de rest van de nieuwe lunchkaart te proberen, hopelijk dat we dan op het terras kunnen plaats nemen in de zon of beschut onder de luifel.